Elkészítés: A csokihabokat külön-külön elkészítjük. Ehhez a csokikat külön vízgőz felett lassan olvasztjuk. A tejszínhabot nem túl keményre felverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a cukrot, majd a fehér rumot, végül az olvasztott csokit. Fokozott figyelemmel egységes állagúvá keverjük össze. Min. 2 órán át a hűtőbe helyezzük.
A mandula tallérhoz a vajon megpirítjuk a mandulát, hogy szép színe legyen, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlét, a narancslét, a reszelt narancs héját, és végül a lisztet. Amit aztán jól összekeverünk, és kis időre pihenni hagyjuk.
Sütőpapírra helyezünk 1-1 kanállal a masszából, majd újabb sütőpapírt rakunk a tetejére. A kanállal kiszedett, két papír között lévő mandulás kupacokat egyenes talpú pohár segítségével szép, vékony kör alakú pelyhekre formázzuk, körkörösen elsimítva. Sütőben 185°C-on, kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Sütés után rögtön kivesszük, hűlni hagyjuk, és a felső papírt eltávolítjuk.
Amikor a krémek visszadermedtek, kivesszük a hűtőből, habzsákba tesszük, desszertes tányérokra rétegesen korongokat nyomunk belőle, majd a mandulás tallérokkal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.