Elkészítés: A töltelékhez az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát a rizzsel. Felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd ha már kezd sűrűsödni, beletesszük a konzerv borsót és gombát, végül az apróra vagdalt petrezselyemzöldet. Ha kész, egy keményre főtt tojást kockákra vágunk, és azt is belekeverjük.
A tisztított csirke zsírzóját kivágjuk, a mellére fektetjük, és a hátát baromfiollóval hosszában kettévágjuk. Megfordítjuk, mellcsontját eltörjük, roppantjuk, kiterítjük. Mindkét oldalát besózzuk, hasüregét borssal is megszórjuk, és 30 pecig pihentetjük. Ezután óvatosan, hogy el ne szakadjon, fellazítjuk a mellén és a felsőcombokon a bőrt. Alásimítjuk a tölteléket, a végeket hústűvel betűzzük. (Ha elszakadna a bőre, sebaj, vékony fehér cérnával megvarrjuk.) A lábakat összekötjük, a szárnyvégeket aláhajtjuk, azaz a csirkét formára igazítjuk. Egy akkora tepsibe fektetjük, hogy kényelmesen elférjen benne. Meglocsoljuk olajjal, és alufólia alatt 30 pecig pároljuk, majd fólia nélkül, saját levével locsolgatva aranybarnára sütjük (25 perc).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.