Elkészítés: A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, a vöröshagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és apróra vágjuk.
Olajon megfuttatjuk a hagymát a zöldségekkel, pár percig pirítjuk, liszttel meghintjük, kevergetve pirítjuk, majd a vízzel felöntjük. A leszűrt lencsét hozzáadjuk, babérlevéllel, csípős paprikakrémmel, mustárral ízesítjük. Nagy lángon felforraljuk, kis lángon, lefedve puhára főzzük.
Tejszínnel vagy tejföllel dúsítjuk, pár csepp ecettel, fél csokor felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük.
A házikolbászt karikára vágjuk, olajon kissé megpirítjuk, tálaláskor a levesbe szórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.