Elkészítés: A szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és a karikára vágott kolbászt, és 1-2 perc után a kimosott savanyú káposztát is hozzákeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje.
Fűszerezzük borssal, majorannával. Az ételízesítő mennyisége attól függ, mennyire sós a szalonna és a káposzta.
40 percig fedő alatt főzzük, majd beletesszük a rizst, összekeverjük, és még 5 percig főzzük, majd a tűzhelyről levéve lefedve állni hagyjuk kicsit, hogy a rizs megdagadjon. Akkor jó, ha úgy eltaláljuk a víz mennyiségét, hogy a rizs felszívja az összes levet, de túl száraz se legyen.
Ízlés szerint tálalhatjuk tejföllel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.