Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét a cukorral és pici sóval felverjük. Beledolgozzuk a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat és a keményítővel, illetve a sütőporral elvegyített lisztet. Margarinnal kikent 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 Celsius-fokon (2-es fokozat) 25 percig sütjük.
A forró tejben a darált mákot 3 dkg cukorral 1 csomag vaníliás cukorral 5 percig főzzük. A fél citrom levét felöntjük almalével úgy, hogy összesen 2,5 dl legyen. A hámozva felszeletelt almát 10 dkg cukorral, valamint a 2,5 dl alma- és citromlé keverékével 5 percig főzzük. A pudingport a megmaradt almalében elkeverjük, a kompótba vegyítjük és összeforraljuk.
A mascarponét a túróval, 7 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral kikeverjük. Beleforgatjuk a 2,5 dl tejszínből és a fixálóból vert habot. A krém felét a kihűlt mákmasszába dolgozzuk.
A piskótát félbevágjuk, az alsó lap köré karimát pattintunk. A kompót felét a lapra halmozzuk. Megkenjük a mákos krém és a túrókrém felével. Befedjük a
másik lappal, és hasonló sorrendben rásimítjuk a többi tölteléket. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A torta bevonásához a tejszínt a cukorral felverjük, és bevonjuk vele a tortát. Lehet finoman mákot is szórni a tetejére, illetve az oldalára, valamint kivi- és narancsdarabokkal díszíteni. Nagyon finom és mutatós ünnepi torta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.