Elkészítés: Először a tölteléket készítjük el: egy nagyobb lábasban melegíteni kezdjük a tejet. Kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, a keményítővel és a reszelt citromhéjjal, majd fokozatosan hozzáadunk egy kevéske tejet. A forró tejből 1-2 merőkanálnyit a tojássárgához vegyítünk, majd az egészet lábasba öntjük, és folytonos kevergetéssel besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, de úgy, hogy a 10 db tojásfehérjét elosztjuk 3 részre, és így külön verjük fel, majd fokozatosan hozzáadjuk a barna nádcukrot. A 20 dkg darált mákot is 3 részre osztjuk, és ezt is a masszához adjuk.
Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt 26 cm-es átmérőjü kapcsos tortaformába tesszük, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük. (Mindenféleképpen egyenként süssük ki a lapokat!)
Ezután a krémet folytatjuk: felverjük a tejszínt, és hozzáadjuk az elkészített tejes krémhez.
A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, és a legvégén a tetejére is teszünk krémet. Erre én csokidarabokat tettem. Aki nem akar csokidarabokat a tetejére tenni, az szórja meg mákkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.