Elkészítés: A 26 cm-es kapcsos tortaformát alját sütőpapírral kibélelem. A papírt lehet vajazni és meghinteni morzsával, de a jó minőségű sütőpapír nem ragad.
A tésztához a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a meleg vízzel elkeverem, majd beleteszem a cukor felét (szemre), a vaníliás cukrot és a feketekávét, és jó alaposan eldolgozom. A tojásfehérjébe teszek egy csipet sót, azzal felhabosítom, majd a cukor másik felével nagyon kemény habot verek. A lisztet és az étkezési keményítőt elkeverem a kakaóporral, és óvatosan összekeverem a tojássárgás krémmel és a felvert tojásfehérjével, de ezt már csak fakanállal, nem géppel.
A kész masszát az előkészített formába töltöm, és előmelegített, forró sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!) 5 percig résnyire nyitott sütőajtónál pihentetem, majd rácsra teszem kihűlni. Ha kihűlt, 2 lapba vágom.
A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatom, majd felolvasztom. Az összes mandarint meghámozom, eltávolítok minden fehér részt róluk, majd nagyjából egyforma körszeleteket félreteszek a torta díszítéséhez, a többit pedig kb. egyforma kockákra felvágom. A tejszín felét a cukor felével kemény habbá verem. Áttöröm a túrót, amibe belekeverem a mandarindarabokat, és óvatosan beleforgatom a felvert tejszínt.
Összeállítás: A tészta alját visszaillesztem az összeállított tortaformába, ráhalmozom a krémet, befedem a másik tésztalappal, és a hűtőbe teszem kb. 3 órára dermedni. A maradék tejszínt kemény habbá verem a cukor másik felével. Eltávolítom a tortakarikát, és bevonom a tortát a tejszínnel. A félretett mandarinkarikákkal ízlésesen kirakom a torta tetejét körben, a közepébe pedig étcsokoládé forgácsot szórok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.