Elkészítés: A tésztához a lisztet és a kakaót tálba mérem, hozzákeverem a sót és a sütőport. Félreteszem. Egy nagy keverőtálban az egész tojásokat a cukorral gépi habverővel fehéredésig keverem, majd folyamatos keverés mellett hozzáadom az olvasztott vajat, a fokozatot mérsékelve óvatosan beleöntöm a narancslevet, végül kanalanként a kakaós keveréket.
A szilikon sütőformát 1 dkg vajjal kikenem, a tésztát belekanalazom, elegyengetem, és 175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 25-28 perc) sütöm. Ha már nem ragad a tészta a beleszúrt tűre, elkészült.
Egy konyhai sütőrácsot sütőpapírral borítok, mikor a tészta már langyosra hűlt, ráborítom. Hagyom teljesen kihűlni.
Elkészítem a marcipánpudingot. A tejszínt és a tejet tapadásmentes lábosba öntöm, hozzáadom a nádcukrot, belereszelem a nyers marcipánmasszát, majd hozzáöntöm a narancslikőrt. A lapzselatint a csomagoláson található utasításnak megfelelően kevés vízbe áztatom.
A tejszínes keveréket folyamatos keverés mellett melegíteni kezdem, majd mikor felforrt, félrehúzom, a kinyomkodott zselatinlapot hozzáadom és elkeverem. Kissé hűlni hagyom.
A mackótortát kettévágom. A formában mintázatosra sült részét félreteszem – aki szereti, akár így is elfalatozhatja, de remek mogyorós golyóbisok készülhetnek belőle. A sima résszel dolgozom tovább.
Az időközben tisztára mosott sütőformába öntöm a még folyékony állagú marcipánpudingot. Konyhai hőmérsékleten hűlni hagyom, néhány perc elteltével szilárdulni kezd, akkor ráborítom a mackó alakú, sima tésztát. Óvatosan rányomkodom a krémre, és legalább 4 órán át, de inkább egy éjszakán keresztül a hűtőszekrényben tárolom. A puding és az aromás, puha tészta kétrétegű tortává alakul - bevonatra nem is lesz szükség a tálaláshoz, majd csak némi dekorációra.
Tálalás előtt a szilikonforma széleit kissé megmozgatom. Egy tálcát tortapapírral borítok. A kakaós tésztaréteget meghintem az őrölt mogyoróval, ráillesztem a tortapapírt, és egyetlen határozott mozdulattal kiborítom a tortát. Így a világos marcipánpudingos rész kerül felülre.
A talpaknál és a füleknél teaszűrőn keresztül meghintem kakaóporral, hidegen tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.