Elkészítés: Amíg a tésztát elkészítjük, előmelegítjük a sütőt közepesen hőfokra.
A 4 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a sütőporral, hozzáadjuk a tejet és az olajat. Jól eldolgozzuk, majd fokozatosan adagoljuk a lisztet. Szükség szerint, ha még kell liszt/tej, akkor tegyünk hozzá. Fontos, hogy ne legyen se híg, se kemény a tészta. Végül a mazsolát és a fűszereket is belekeverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
Kiveszünk külön tálba tetszés szerinti mennyiséget (én 3-4 evőkanálnyit szoktam), és hozzákeverjük a kakaót. Kivajazott, lisztezett vastagabb sütőformába öntjük az alaptésztát, majd a közepére zikk-zakk alakban belecsurgatjuk a kakaós részt. Ezt még beledolgozzuk egy kicsit az alapba, és már mehet is a sütőbe. Nem erős fokozaton megsütjük (kb. 25 percig). Pálcikát szúrhatunk bele, hogy megnézzük, átsült-e. Ha tapad, akkor még süssük egy kicsit.
Kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.