Elkészítés: A 4 tojássárgát 10 dkg cukorral és 10 dkg vajjal habosra keverünk, majd belekeverjük a 15 dkg lisztet, 1/2 csomag sütőport és 1 evőkanál rumot. 2 részre osztjuk. A 4 tojásfehérjét 20 dkg cukorral keményre felverjük.
A lisztes tésztát egy lapos késsel a tortaforma lapjára kenjük (a formát nem kell kikenni). A felkent tésztára a hab felét rásimítjuk, megszórjuk gyalult mandulával. Megsütjük, ugyanígy járunk el a maradékkal is, vagyis 2 lapot sütünk.
Amikor megsült, még melegen késsel alányúlva leszedjük a tortaformáról, és a szebbik lapot azonnal, melegen 12 szeletre vágjuk.
A töltelékhez a meggyet lecsepegtetjük. A levéből 2,5 dl-t 2 csomag tortazselével megfőzünk, hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a meggyet. A zselés meggyet az alsó tortalapra simítunk. 5 dl tejszínt keményre felverünk, és óvatosan a meggyekre simítjuk. Szépen elrendezzük a tetején az előre felvágott tortalapot, és fél napig hidegen tároljuk. Utána már csak enni kell! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.