Elkészítés: Áttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet só belekerülhet, és állni hagyjuk 1-2 órát is, hogy megdagadjon a búzadara.
A tökmagot apróra vágjuk, majd száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, porcukorral összeforgatjuk, és addig hevítjük, amíg a porcukor rákaramellizálódik.
Ezután vizes kézzel kis gombócokat formálunk a túrós masszából, közepükbe kimagozott (keményítőben meghempergetett – így nem ereszt levet) meggyet nyomunk, és lobogó sós vízben kifőzzük. Kb. 5 perc alatt készre fő, egyet ellenőrzésképpen mindenképp vágjunk ketté. A lecsepegtetett gombócokat a karamellás tökmagba hempergetjük.
Tálaláskor kevés porcukorral elkevert tejföllel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.