Elkészítés: A lisztet a mézeskalács fűszerkeverékkel és a margarinnal elmorzsáljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a rumot vagy rumaromát, a langyos mézet, és összedolgozzuk. Ha nem áll össze a tészta, akkor adjunk hozzá kevés hideg vizet. Ha összeállítottuk a mézes tésztát, lefedve 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
1 óra elteltével a tésztát kissé átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, majd a cipókat 3 mm vastagságú körökre nyújtjuk. 8 cikkre vágjuk, kevés szilvalekvárral megkenjük, majd a cikkek szélesebb részétől haladva feltekerjük őket. Végeit lenyomkodjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt észre sütjük. Ha kihűltek, olvasztott csokoládéval lecsurgathatjuk, de ízlés szerint meghinthetjük vaníliás porcukorral is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.