Elkészítés: A krumplikat beáztatjuk vízbe, majd megsikáljuk és leöblítjük, a tojásokat is megmossuk. A krumplit felöntjük vízzel, hozzáadunk 1 evőkanál sót, és a forrástól számított 20 percig, fedő alatt, szelíd tűzön puhára főzzük. A tojásokat sós vízben a forrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve azonnal lehűtjük.
A krumpli alól leöntjük a vizet, még melegen meghámozzuk, és hűlni hagyjuk. A kihűlt tojásokat ugyancsak meghámozzuk, elnegyedeljük vagy felkarikázzuk. A kolbászt meleg vízzel leöblítjük, hogy könnyebb legyen a héját lehúzni, utána vékonyra karikázzuk.
Elkeverjük a tejfölben a tojássárgát. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
A vajjal kikenünk egy lapos tepsit, aljára karikázzuk a krumpli felét, kissé megsózzuk, lazán összekeverjük, és elsimítjuk. Arányosan elosztva a tetejére rendezzük a tojást és a kolbászkarikákat, majd megkenjük a tejföl felével. A maradék krumplit felkarikázzuk, és kissé egymásra csúsztatva a tetejére rendezzük. Egyenletesen bevonjuk a maradék tejföllel, végül a tetejére göndörítjük a szalonnaszeleteket. A sütőben addig sütjük, amíg a tejföl és a szalonna aranybarnára pirul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.