Elkészítés: A tésztához a puha margarint a porcukor felével jó habosra keverjük. A rumot, a tojások sárgáját és a narancs kifacsart levét beledolgozzuk. Akkor jó, ha szinte krémszerű lesz, és szinte kifehéredik. A tálban a mákot, a lisztet, a keményítőt, a sütőport, a sót, a kandírozott és a frissen reszelt narancshéjat összeforgatjuk, a margarinos keverékhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a maradék porcukrot is beledolgozzuk. 4 evőkanálnyit a mákos masszával jól kikeverünk, csak így lesz annyira lágy, hogy a többi habot könnyedén beleforgassuk.
Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tészta egyharmadát elsimítjuk rajta, majd előmelegeített sütőben, kb. 11 perc alatt megsütjük. Amikor kész, rácsra borítjuk, hűlni hagyjuk. Még két lapot sütünk ugyanígy.
Elkészítjük a tortakrémet: a puha margarint a porcukorra habosra keverjük, félretesszük. A vaníliás pundigport a tejben sűrűre főzzük, a tűzről lehúzzuk, és azonnal belereszeljük a narancs héját, belefacsarjuk a levét is. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, és a darált dióval együtt a margarinos krémhez keverjük.
Következik a torta összeállítása: egy lapos tálcára tesszük az egyik tortalapot. Egy kevés narancslikőrrel meglocsoljuk, a narancslekvár felével megkenjük. A narancsos krémből kiveszünk annyit, amennyi elegendő lesz majd a torta körbekenéséhez. A többi krém felét az előzőekre kenjük. A következő tésztakorongot rátesszük, s ugyanúgy járunk el vele, mint az iméntivel. Rátesszük a harmadik tésztát, majd szépen körbekenjük a félretett krémmel. Jó fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém egy kicsit meghúzzon.
A bevonathoz való csokoládét fölolvasztjuk, és egyenletesen bevonjuk vele a torta tetejét, ha túl sűrű lenne, akkor étolajjal hígíthatjuk. Ismét a hűtőszekrénybe tesszük a tortát, hogy a csoki megkössön.
Elkészítjük a torta oldalára való csokiszalagot: pontosan megmérjük a torta magasságát, és sütőpapírból a mért magasságnál 0,5-1 centivel szélesebb csíkot vágunk. Az étcsokoládét fölolvasztjuk, majd egyenletesen, de nem túl vékonyan a leszabott papírcsíkra kenjük, ügyelve, hogy a szélein se legyen túl vékony. Hagyjuk megszilárdulni, majd amikor már nem csorgósan lágy, de még nem szilárdult meg teljesen, óvatosan a csokis oldalával befelé a torta oldalára simitjuk. Ha kicsit netán hosszabb a kelleténél, akkor most korrigálhatjuk, levághatunk belőle, de lényeg, hogy szépen összeérjenek a végek, ne legyen hézag köztük, inkább egy hajszálnyi ráfedés. A tortát hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárdulhasson. 10-15 perc elteltével kivesszük, és óvatosan lefejtjük a papírt a csokiszalagról. A torta tetejét kedvünkre díszíthetjük narancshéjjal, színes cukorkákkal.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.