Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Puncstorta  recept
Puncstorta
Narancsos máktorta narancsos diókrémmel recept
recept
Rafinált

Narancsos máktorta narancsos diókrémmel

120 perc
0 adag
Költséges
4.3
2009. 11. 15.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a puha margarint a porcukor felével jó habosra keverjük. A rumot, a tojások sárgáját és a narancs kifacsart levét beledolgozzuk. Akkor jó, ha szinte krémszerű lesz, és szinte kifehéredik. A tálban a mákot, a lisztet, a keményítőt, a sütőport, a sót, a kandírozott és a frissen reszelt narancshéjat összeforgatjuk, a margarinos keverékhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a maradék porcukrot is beledolgozzuk. 4 evőkanálnyit a mákos masszával jól kikeverünk, csak így lesz annyira lágy, hogy a többi habot könnyedén beleforgassuk.

Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tészta egyharmadát elsimítjuk rajta, majd előmelegeített sütőben, kb. 11 perc alatt megsütjük. Amikor kész, rácsra borítjuk, hűlni hagyjuk. Még két lapot sütünk ugyanígy.

Elkészítjük a tortakrémet: a puha margarint a porcukorra habosra keverjük, félretesszük. A vaníliás pundigport a tejben sűrűre főzzük, a tűzről lehúzzuk, és azonnal belereszeljük a narancs héját, belefacsarjuk a levét is. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, és a darált dióval együtt a margarinos krémhez keverjük.

Következik a torta összeállítása: egy lapos tálcára tesszük az egyik tortalapot. Egy kevés narancslikőrrel meglocsoljuk, a narancslekvár felével megkenjük. A narancsos krémből kiveszünk annyit, amennyi elegendő lesz majd a torta körbekenéséhez. A többi krém felét az előzőekre kenjük. A következő tésztakorongot rátesszük, s ugyanúgy járunk el vele, mint az iméntivel. Rátesszük a harmadik tésztát, majd szépen körbekenjük a félretett krémmel. Jó fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém egy kicsit meghúzzon.

A bevonathoz való csokoládét fölolvasztjuk, és egyenletesen bevonjuk vele a torta tetejét, ha túl sűrű lenne, akkor étolajjal hígíthatjuk. Ismét a hűtőszekrénybe tesszük a tortát, hogy a csoki megkössön.

Elkészítjük a torta oldalára való csokiszalagot: pontosan megmérjük a torta magasságát, és sütőpapírból a mért magasságnál 0,5-1 centivel szélesebb csíkot vágunk. Az étcsokoládét fölolvasztjuk, majd egyenletesen, de nem túl vékonyan a leszabott papírcsíkra kenjük, ügyelve, hogy a szélein se legyen túl vékony. Hagyjuk megszilárdulni, majd amikor már nem csorgósan lágy, de még nem szilárdult meg teljesen, óvatosan a csokis oldalával befelé a torta oldalára simitjuk. Ha kicsit netán hosszabb a kelleténél, akkor most korrigálhatjuk, levághatunk belőle, de lényeg, hogy szépen összeérjenek a végek, ne legyen hézag köztük, inkább egy hajszálnyi ráfedés. A tortát hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárdulhasson. 10-15 perc elteltével kivesszük, és óvatosan lefejtjük a papírt a csokiszalagról. A torta tetejét kedvünkre díszíthetjük narancshéjjal, színes cukorkákkal.

Jó étvágyat!

Megjegyzés
A receptet és a fotót Mata Szilvia küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4.3 / 5

6 értékelés

Ajánljuk még

Házi franciakrémes
Recept
Rafinált

Házi franciakrémes

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Túró Rudi-gombóc (csokis túrógombóc)
Recept
Egyszerű

Túró Rudi-gombóc (csokis túrógombóc)

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tárkonyos leves csülökkel
Recept
Egyszerű

Tárkonyos leves csülökkel

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos rúd (sörkorcsolya)
Recept
Egyszerű

Sajtos rúd (sörkorcsolya)

35 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkeragu zöldbabbal
Recept
Egyszerű

Csirkeragu zöldbabbal

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Csőben sült milánói makaróni
Recept
Egyszerű

Csőben sült milánói makaróni

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Kürtőskalács sütőben sütve
Recept
Bonyolult

Kürtőskalács sütőben sütve

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Marhagulyás kuktában
Recept
Egyszerű

Marhagulyás kuktában

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Omlós reszelt túrós
Recept
Egyszerű

Omlós reszelt túrós

60 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Horváthné Klinszky klára szerző profilképe

Horváthné Klinszky klára

Hasonló receptek

Sajtos rúd (sörkorcsolya) recept
Recept
Egyszerű

Sajtos rúd (sörkorcsolya)

35 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kürtőskalács sütőben sütve recept
Recept
Bonyolult

Kürtőskalács sütőben sütve

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Házi franciakrémes recept
Recept
Rafinált

Házi franciakrémes

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Túró Rudi-gombóc (csokis túrógombóc) recept
Recept
Egyszerű

Túró Rudi-gombóc (csokis túrógombóc)

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tárkonyos leves csülökkel recept
Recept
Egyszerű

Tárkonyos leves csülökkel

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos rúd (sörkorcsolya) recept
Recept
Egyszerű

Sajtos rúd (sörkorcsolya)

35 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkeragu zöldbabbal recept
Recept
Egyszerű

Csirkeragu zöldbabbal

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Csőben sült milánói makaróni  recept
Recept
Egyszerű

Csőben sült milánói makaróni

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Kürtőskalács sütőben sütve recept
Recept
Bonyolult

Kürtőskalács sütőben sütve

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Marhagulyás kuktában recept
Recept
Egyszerű

Marhagulyás kuktában

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Omlós reszelt túrós  recept
Recept
Egyszerű

Omlós reszelt túrós

60 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Horváthné Klinszky klára szerző profilképe

Horváthné Klinszky klára

Egyszerű bakonyi sertéstokány recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű bakonyi sertéstokány

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Tiramisu (autentikus recept) recept
Recept
Egyszerű

Tiramisu (autentikus recept)

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákos zserbó szilvalekvárral recept
Recept
Rafinált

Mákos zserbó szilvalekvárral

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.