Elkészítés: A pulykamellről leszedjük a hártyát, megmossuk, lecsepegtetjük, és a felsorolt fűszerekkel alaposan befűszerezzük. Legalább 1 óra hosszáig állni hagyjuk.
Közben a vöröshagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A narancsot meghámozzuk, a fehér hártyát is leszedjük, és szintén karikára vágjuk. Az aszalt szilvát leöblítjük hideg vízzel, megszórjuk az őrölt gyömbérrel, ráöntjük a vörösbort, és ebben áztatjuk, amíg a hús elkészül.
Az egész, befűszerezett pulykamellet sütőtálba tesszük, és annyi olajat öntünk alá, hogy a sütőtál alját éppen ellepje. A tálban a húst előbb a karikára szelt vöröshagymával, majd a narancsszeletekkel borítjuk be. A végén az egészet teljesen betakarjuk a szeletelt baconnel. 1 dl vizet öntünk alá, és letakarva, sütőben megsütjük. A
pulykamell vastag hús, ezért hosszabb sütési időt igényel (villanysütőben, 180 Celsius-fokon kb. 1,5-2 óra a sütési idő).
A sütés végén, levéve a sütőedény fedelét kicsit süssük le a húst, hogy megpiruljon a szalonna a tetején. Közben a vörösboros szilvát felforraljuk.
Burgonyapürével és a vörösboros aszalt szilvával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.