Előkészítés:
A halat megmossuk, leszárítjuk, négybe vágjuk, és megsózzuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A burgonyát kockákra daraboljuk, és sós vízben puhára főzzük. A hagymát, a fokhagymát apróra, a paradicsomot karikákra, a paprikák húsát nagyobb darabokra vágjuk.
Elkészítés:
1. Bevonatos serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a halszeletek mindkét oldalát elősütjük benne, majd kivéve a serpenyőből tűzálló tálba tesszük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
2. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet. Ezt elosztjuk a halszeleteken, majd befedjük a paradicsomkarikákkal. Sózzuk, borsozzuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. A főtt burgonyával és a paprikamártásokkal tálaljuk. (A mártás készíthetjük egyfajta paprikából is, ez csak az étel színén változtat, az ízén nem.)
3. Piros és sárga paprikamártás
Az olajat elosztjuk két kisebb edényben, felhevítjük, majd megfuttatjuk rajta külön a piros és külön a sárga paprikákat. Sózzuk, elosztjuk rájuk a levest, és 5-8 percen át főzzük. Amikor puha a paprika, levesszük, külön-külön összeturmixoljuk, majd átszűrjük a mártásokat.
Munka:kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 610 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.