Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Pirozski recept
recept
Mester

Pirozski

0 perc
0 adag
Átlagos
4
2004. 06. 02.

Elkészítés

Elkészítése: A lisztet a tejföllel, a felolvasztott margarinnal, a tojásokkal, a cukorral és kevés sóval jól összedolgozzuk, cipó alakura formáljuk, tányérra tesszük, konyharuhával letakarjuk, s harminc-negyven percig hűvös helyen állni hagyjuk. Ezután a tésztát fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, s pohárral kerek lapokat vágunk belőle. A pirozski készítéséhez mirelit levelestésztát is felhasználhatunk, azt felengedés után ugyancsak fél cm vastagságura nyújtjuk. A pohárral kivágott kerek lapokat kevés vízzel meglocsoljuk, a tölteléket a lap közepére halmozzuk, a szélét kis pohárral megnyomkodjuk, hogy a pirozski jól összezáródjon, a szélét felhajtogatjuk, s kifli, vagy húsostáska alakúra sodorjuk. Egymástól egy-két cm távolságra, kikent tűzálló edénybe tesszük, felvert tojással megkenjük, s előmelegített sütőben tíz-tizenöt percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Néhány változat a töltelékre:

Darált húsos
Hozzávalók:
40 dkg darált marhahús (vagy vegyesen marha- és sertéshús),
1-2 evőkanál margarin,
1 fej hagyma,
2 főtt tojás,
kevés só,
bors,
petrezselyem
A darált húst margarinnal jól összedolgozva serpenyőben kissé megpirítjuk, s még egyszer átfuttatjuk a darálón. Az apróra vágott hagymát másik edényben margarinban megpároljuk, az ugyancsak apróra vágott kemény tojással és petrezselyemmel, majd összegyúrjuk a hússal, s a masszát megsózzuk-borsozzuk.

Töltelék halból-rizsből
Hozzávalók:
20 dkg szálkátlanított édesvízi hal,
1 evőkanál margarin,
10 dkg rizs,
kevés petrezselyem,
só,
bors
A feldarabolt halszeleteket fél evőkanál margarinban megsütjük, a megfőzött és lecsurgatott rizzsel, finomra vágott petrezselyemmel, a maradék margarinnal, kevés sóval, borssal jól összedolgozzuk. A masszához tetszés szerint finomra vágott hagymát is adhatunk.

Gombás töltelék
Hozzávalók:
0,5 kg sampinyongomba,
1,5 evőkanál margarin,
2 evőkanál tejföl,
fél fej hagyma,
kevés só,
petrezselyem
A megtisztított és megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk, s nyolc-tíz percig egy evőkanál margarinban megpirítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a finomra vágott s másik edényben a megmaradt margarinban megpirított hagymát, megsózzuk, s lefedve tíz percig pároljuk. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, lehűtjük.

Recept értékelése

4 / 5

5 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Ketchupos-virslis falatka recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos-virslis falatka

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Venezuelai kukoricás palacsinta, a cachapa recept
Recept
Egyszerű

Venezuelai kukoricás palacsinta, a cachapa

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Sajtos-baconös párna recept
Recept
Egyszerű

Sajtos-baconös párna

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
László  Juli szerző profilképe

László Juli

Klasszikus bundás kenyér recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus bundás kenyér

10 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.