Elkészítés: Kb. 2 dl vízben feloldjuk a cukrot és az élesztőt, lefedjük és meleg helyen 15 percig állni hagyjuk. A sót belekeverjük a lisztbe, mélyedést formázunk a közepére, és belelöntük az élesztős keveréket, a maradék vizet és az olvasztott vajat. Addig keverjük, míg ragadós tésztát kapunk. Lisztezett deszkára tesszük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy simává és puha állagúvá tudjuk gyúrni. Letakarjuk és meleg helyen másfél órát kelesztjük.
Újra átgyúrjuk, és megint 20 percig pihentetjük. 12 egyenlő részre osztjuk, és nem túl szorosan, kilisztezett sütőlemezekre tesszük, majd újabb fél órán át pihentetjük, kicsit ellapítjuk, formázzuk.
A sütőt előmelegítjük 240 fokra, 3-5 percre a sütőbe tesszük a kenyereket (megdagadnak), majd a középső sütőrácsra helyezzük őket, ahol további 5 percig sütjük, míg barnulni nem kezdenek. Melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.