Elkészítés: Kedvenc lábasunkban a finomra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, a tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával, majd belekeverjük a kis kockákra vágott lapockát. Sózzuk, átforgatjuk, és kevés vízzel felöntve fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, beleöntjük a lecsót, és jól összeforraljuk.
Ezek után kihalásszuk belőle a húsdarabkákat, deszkán kézreálló nagykésünkkel összevágjuk, keverőtálba tesszük, és az egész tojással jól kikeverjük.
A lábasban maradt pörköltlevet a tejfölben elkevert evőkanálnyi liszttel behabarjuk, és átforraljuk. Finom szűrőn átszűrjük, és tálalásig melegen tartjuk.
Ha ügyesek vagyunk, közben megfőtt a burgonyánk is, leöntjük a levét, megtisztítjuk és áttörjük. Ha kicsit hűlt, okosan-ügyesen összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával és a sóval. Előrántjuk a nagyitól örökölt gyúrótáblát, meghintjük liszttel, majd sodrófa hathatós segítségével a kész tésztát kisujjnyi vastagra nyújtjuk, majd 6x6 cm-es négyzeteket szeletelünk belőle.
Minden szelet közepére 1-1 evőkanál pörköltet halmozunk, majd négy sarkát összecsippentvén gombóccá formázzuk.
Forrásban levő sós vízbe hajigáljuk a gölődineket, ha már a víz tetején lubickolnak, akkor szűrőkanállal kiszedjük, és jól lecsepegtetjük.
Tálaljuk forrón, mártásával leöntve, tejföllel cirkalmazva, egy könnyű kékfrankossal leöblítve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.