Elkészítés: 1. Ha pihentetés nélkül nélkül kívánunk dolgozni a tésztával, először a tölteléket készítjük el: a mazsolát forró vízben megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk. Felforraljuk a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, és leforrázzuk vele a diót. Összekeverjük a mazsolával és a reszelt citromhéjjal, és hűlni hagyjuk.
2. Elkészítjük az élesztős omlós tésztát: eldolgozzuk a liszben a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, valamint a langyos tejfölben elkevert tojást és élesztőt. Összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és pihentetés nélkül kinyújtjuk.
Ha másnap akarjuk sütni, akkor fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük.
3. A tésztát kinyújtjuk, 8-10 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki. Mindegyik közepébe 1-1 kanálka tölteléket púpozunk, szegélyüket megkenjük tojásfehérjével, félbehajtjuk, és a széleiket recés pogácsaszaggatóval lenyomkodjuk.
4. Sütőpapírral kibélelünk 2 tepsit, és lerakosgatjuk a táskákat. A tetejüket megkenjük tojássárgájával.
5. 30 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.