Elkészítés: A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, kevés szódabikarbónát szórunk hozzá. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, pici sót, az élesztőt, amit előtte a tejjel és kevés cukorral felfuttattunk, végül hozzáadjuk a tojássárgáját. A tésztát összegyúrjuk, kétfelé osztjuk.
Az egyik felét peremes tepsi aljára nyújtjuk, lekenjük sárgabaracklekvárral, a másik felét félretesszük, abból készül majd a rács a töltelék tetejére.
A töltelékhez kevés tejjel felfőzzük a mákos-porcukros keveréket. Ízesítjük reszelt citromhéjjal, és előre beáztatott mazsolával. Lazán hozzákeverjük a tojásfehérje keményre vert habjával, és a tésztára kenjük.
A félretett tésztából berácsozzuk a tetejét. A rácsozást lekenjük tojássárgájával, és 180 Celsius-fokon megsütjük a süteményt. Nem kell megijedni, sütés közben a töltelék kissé folyós lesz, de ha már kihűl, szépen lehet vágni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.