Elkészítés: A pontyot megtisztítjuk, fejét, uszonyait levágjuk. Húsát felszeleteljük, és a bőrös felületét néhány helyen beirdaljuk.
Tűzálló tálban felmelegítjük az olajat, és a lisztbe mártott halszeleteket belerakjuk. Forró sütőben 10 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk.
A paradicsomlevet és a bort ráöntjük, a zúzott fokhagymával, zellerzölddel meghintjük, és 15 percig a sütőben tovább pároljuk.
Közben elkészítjük a sós gombócot köretnek, amelyhez az áttört túrót búzadarával, tojással, sóval összedolgozzuk, és állni hagyjuk. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Vajban pirított búzadarával meghintjük.
A gombócokat a hallal tálaljuk, megszórhatjuk egy kis maradék zellerzölddel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.