Elkészítés: Fóliával kibélelünk egy 1,5 literes űrtartalmú, hosszúkás sütőformát.
6 dl tejszínt kemény habbá verünk a cukorral. Másik edényben felolvasztjuk a csokoládét.
A tejszínt 3 tálba szétosztjuk. Az egyikbe belekeverjük a langyosra lehűtött csokoládét, majd a formába öntjük, és 10-15 percre a fagyasztóba
tesszük.
A tojássárgát a vaníliás cukorral habosra keverjük, és a második adag tejszínnel összekeverjük, majd a már lehűlt csokoládés masszára simítjuk, és visszatesszük a fagyasztóba.
Az epret összeturmixoljuk, és a maradék felvert tejszínhabbal óvatosan összekeverjük, majd a vaníliás krém tetejére öntjük.
Fóliával letakarjuk, és 1 éjszakát a
mélyhűtőben tartjuk. Amikor kivettük a fagyasztóból a formát, forró vízbe mártjuk, mert így az édesség könnyen
kivehető. A fóliát eltávolítjuk, majd a parfét eperrel és csokoládéforgáccsal díszítjük.
Tálaláskor tejszínt adhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.