Előkészítés:
Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az újhagymát 10-15 cm-es zöldjével együtt karikákra vágjuk (a zöld hagymaszárból félreteszünk 1 evőkanálnyit a díszítéshez). A petrezselymet leöblítjük. A márványsajtot kisebb darabokra tördeljük.
Elkészítés:
1. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk az újhagymát és az áttört fokhagymát, üvegesre fonnyasztjuk. Felöntjük a tejjel és 5 dl vízzel, belemorzsoljuk az erőleveskockákat, majd a hagymát fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára pároljuk (25-30 perc).
2. Lehúzzuk a tűzről a levest, lazán belekeverjük a burgonyapelyhet, 1 percig pihentetjük, aztán botmixerrel az egészet péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint utánasózzuk, borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk. Visszatesszük a tűzre, éppen csak felforraljuk, végül belekeverjük-olvasztjuk márványsajt felét.
3. A levest mélytányérokba szedjük, tetejére szórjuk a maradék sajtot, a félretett hagyma zöldjével és petrezselyembóbitákkal díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.