Elkészítés:
1. Egy muffinsütő mélyedéseit vajjal kikenjük. A réteslapokat egymásra illesztjük, és 1/3 - 2/3 arányban elvágjuk. Egy nagy lapot olvasztott vajjal meglocsolunk, és úgy hajtogatjuk a sütő mélyedéseibe, hogy kosárka formája legyen. A maradék tésztával ugyanúgy járunk el, a kicsikből kettő kell egy kosárhoz.
2.
Ezután mindegyikbe egy minyonpapírt csúsztatunk, amibe lencsét vagy sárgaborsót töltünk. Ez azért kell, hogy a tészta sütés közben ne hólyagosodjon fel. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (200-220 fok) 7-8 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, tányérra emeljük, közepükből a minyonpapírt és a lencsét eltávolítjuk.
3.
A töltelékhez az epret kicsumázzuk, megmossuk. Egyharmadát a narancslével, a likőrrel, a cukorral és a vaníliás cukorral turmixoljuk. A többi epret tálalásig behűtjük. A zselatint a joghurtban addig melegítjük, míg fel nem olvad benne. Amikor már csak langyos, az eperpürébe keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatinos epret kanalanként beledolgozzuk. Ezután csillagcsöves habzsákból vagy evőkanállal a ropogós kosarakba töltjük. A maradék epret felszeleteljük és lazán a krémbe nyomkodjuk. Annyi időre hűtjük be, amíg a krém megdermed, végül egy kevés porcukrot szórunk a tetejükre.
Italajánlat: félédes pezsgő
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.