Elkészítés: A palacsintatésztát kiverjük a hozzávalókból. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét külön keményre verjük fel. A tojássárgákat, a lisztet, a sót, a cukrot annyi szódavízzel és tejjel(felesen használtam) keverjük ki, hogy se híg, se sűrű ne legyen. Végül hozzákeverjük a tojásfehérjehabot, amitől könnyűvé válik a palacsinta. A palacsintákat kisütjük egyenként.
10 db palacsintára lesz szükségünk a rózsához, a maradékot külön elfogyasztjuk.
Egy lapos tányérra 6-8 erős, fehér fonalat fektetünk, ráborítunk 1 palacsintát, meghintjük porcukorral, citromhéjjal ízesített darált dióval. Most következik a 2. palacsinta, amelyet lekvárral kenünk meg. A következőre megint diós töltelék kerül, s ezt így folytatjuk, míg a palacsinta el nem fogy. Most aztán a fonalakat felül olyan szorosra kötjük össze, hogy a tészta rózsához hasonló alakot nyerjen.
Beletesszük annyi olvasztott vajba, hogy kb. a 1/3 rész magasságig érjen, és a tűzhely tetején szép sárgára sütjük.
Tálaláskor a fonalakat eltávolítjuk, borsodóval vagy tejsodóval tálaljuk.
A borsodóhoz a bort vízzel, a citrom héjával, a tojássárgákkal, a reszelt citromhéjjal és a citromlével, 8 dkg cukorral, liszttel kikeverjük, majd felforraljuk. A tojásfehérjéket a 2 dkg cukorral keményre verjük, és lazán hozzákeverjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.