Elkészítés: A halat kéthüvelyknyi (kb. 5 cm) széles szeletekre vágjuk. Sózzuk, esetleg borsozzuk, egy kicsit pihentetjük.
Ezután felbontunk egy üveg jóképű világos sört, a felét megisszuk. A kétféle liszttel, a maradék sörrel, csipetnyi sóval és az ecettel közepesen sűrű palacsintatésztát keverünk.
A burgonyát tisztítás után uborkagyalun áttoljuk, enyhén sós, forrásban levő vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, megszárogatjuk.
Elővesszük kedvenc nagyméretű teflonserpenyőnket, bőven öntünk bele olajat, és amikor már jó forró, a tésztában megforgatott halszeleteket aranysárgára sütjük. Papírtörlőt ragadunk, és lecsepegtetjük a filéket. Ugyanebben az olajban a burgonyát hirtelen ropogósra sütjük, lecsöpögtetjük.
Tányérra halmozva tálaljuk, tetején a halszeletekkel, mellé zúzott fokhagymával elkevert majonézt adunk.
Ital? Előtte kétszer malátázott skót whisky, mellé viszont sör! (Hiába fehérhúsú hal, most viszont Skóciában vagyunk!)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.