Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk, és kevés vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük. A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük, és sós, forró vízben megfőzzük. Amikor puha leszűrjük, és a burgonyával együtt botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk, a szerecsendióval és a vajjal ízesítve habosra keverjük.
Elkészítés: A májat megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük, és a vastagabb hártyákat, ereket eltávolítjuk. Felhevítjük az olajat, rátesszük a májat, mindkét oldalát 2-3 percen át kíméletesen sütjük, a már megsült felét borsozzuk és sózzuk, majd kiszedjük az olajból. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A szeleteket hőálló tálba tesszük, ráhalmozzuk a zöldségpürét. A tejszínt összekeverjük kevés sóval és a tojások sárgájával, egy keveset rálocsolgatunk a zöldségpürére, a többit pedig a máj mellé öntjük. A sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg megpirul, majd tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 597 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.