Előkészítés: A parajkrémet hagyjuk kiengedni. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. A húst megmossuk, éles késsel felszúrjuk. A paradicsomokat 10 másodpercre lobogó forró vízbe tesszük, héjukat lehúzzuk, félbevágjuk, magjait kikaparjuk, majd húsát apró kockára vágjuk. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A bazsalikom leveleit leöblítjük, felaprítjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A mozzarellát vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés: A túrót áttörjük, a parajt kinyomkodjuk, és összekeverjük a túróval. A tojással, a szerecsendióval, és sóval, borssal fűszerezzük. A masszát a húsba töltjük, a húsokat sóval és borssal megszórjuk, és a forró olajon kíméletesen 4-5 percig sütjük mindkét oldalukat. A körethez: a sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A megfőtt burgonyát meghámozzuk, és kivájjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk. A pörcöket kiszedjük, és a kivájt burgonyába töltjük. A tetejére teszünk 1-1 szelet sajtot, és a sütőben pirulásig, kb. 8-10 perc sütjük. A visszamaradt szalonna zsírján megpirítjuk a gombát, és kicsit sózzuk. Az olívaolajat felmelegítjük, rátesszük a zúzott fokhagymát, párszor megkeverjük, és beleszórjuk a bazsalikomot és a paradicsomkockákat. Sózzuk, durvára őrölt borssal ízesítjük, és 2-3 perc alatt összerottyantjuk. Tálaláskor felszeleteljük a húsokat, a gombával, a töltött burgonyával és a fokhagymás paradicsommal tálaljuk.
Munka:kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 698 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.