Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, 0,5 cm-es szeletekre vágjuk, besózzuk, és kb. fél órát állni hagyjuk. Azután leitatjuk, és egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukon átsütjük, végül lecsöpögtetjük.
Elkészítjük az öntetet. Egy edényben kevés olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát. Felöntjük paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi cukrot teszünk bele, majd körülbelül 15-20 percig főzzük. A végén friss bazsalikommal ízesítjük.
Kifőzzük a spagettit forró, enyhén sós vízben. Leszűrjük, majd a paradicsomos öntettel jól összekeverjük.
Kivajazunk egy jénai edényt. Minden padlizsánszelet közepére rakunk a paradicsomos spagettiből, és fogpiszkálóval rögzítjük. Óvatosan a jénaiba rakosgatjuk. Reszelt sajttal meghintjük, és a maradék paradicsomos öntettel ízesítjük.
Forró sütőben 10 perc alatt átsütjük, amíg a sajt meg nem olvad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.