Elkészítés: A lisztet a tojással, sóval és kevés vízzel összegyúrom, lisztezett gyúródeszkán 3–4 adagra szétválasztom, ezeket egyenként kinyújtom, négyzetekre vágom. Közepükre szilvalekvár halmokat, rá pedig negyedbe vágott diódarabokat helyezek. A négyzeteket összehajtom, a széleket gondosan összenyomkodom, lobogó sós vízben kifőzöm.
Egy lábosban 1 evőkanál zsíron aranybarnára pirítom a zsemlemorzsát. A megfőtt derelyét szűrőkanállal kiszedem a főzőléből, és a zsemlemorzsában megforgatom.
Őrölt dióval és porcukorral megszórva tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.