Elkészítés: A szőlőt leszemezzük, megmossuk, lecsöpögtetjük. A szemeket kettőbe vágjuk, a magokat kiszedjük. A mazsolát megmossuk, áztatjuk, lecsöpögtetjük.
A frissen préselt szőlőlébe tesszük az étcsokoládé kockákat és a cukrot, lassú tűzön feloldjuk, majd hozzáadjuk a vajat, a mazsolát, valamint a szőlőszemek 2/3 részét, és felforraljuk. Az öntetnek kellő sűrűségünek,
de folyékony állagúnak kell lennie.
Az öntetből teszünk egy keveset a palacsintákba, melyeket feltekerünk
/vagy félbehajtunk, és tölcsért formázva rózsaformára igazítjuk/. Tálaláskor az öntetet a palacsintákra öntjük, megszórjuk a maradék szőlőszemekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.