Elkészítés: A szűzpecsenyét ujjnyi vastagra felszeleteljük, majd tenyérrel kicsit lenyomkodjuk. Sózzu, megszórjuk őrölt fehérborssal, majd ízlés szerint megkenjük a mustárral. Kb. 20 percet állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.
Ezután egy serpenyőbe pici olívaolajat öntünk, belehelyezzük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat 2-3 perc alatt elősütjük.
Az előnyújtott leveles tésztából pogácsaszaggatóval nagyobb korongokat szaggatunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire egymástól kicsit távolabb helyezzük őket. Ezután minden tészta közepére kis halom reszelt sajtot teszünk, majd ráhelyezünk 1-1 elősütött húsérmét.
Végül a hús tetejére szintén reszelt sajtot szórunk.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem).
A mártáshoz a birsalmát megpucoljuk, magházat eltávolítjuk, és kisebb darabokra felvágjuk. Edénybe tesszük, felöntjük annyi fehérborral, hogy jól ellepje. Ízlés szerint cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük, majd szegfűszeggel, és fahéjjal fűszerezzük, puhára főzzük. Amikor már teljesen megpuhult a birs, botmixerrel pépesítjük. A tejszínt simára keverjük a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett a birsalmapéphez keverjük, pár percig kevergetve besűrítjük, majd a tűzről levéve langyosra hűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan, kézi habverővel a mártáshoz keverjük.
Tálaláskor a leveles tésztás-szűzpecsenyés korongokat tányérra helyezzük, majd mellékanalazzuk a habos birsalmamártást.
Természetesen a birsalmamártást ízlés szerint tejszínhab nélkül is kínálhatjuk a sülthöz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.