Elkészítés: Az égetett tésztához a vajat felkockázom, a tejjel és vízzel felforralom, a tűzről levéve hozzáadom a lisztet. Addig keverem, míg a fényes tészta egyetlen gömbben elválik az edény falától. A tojásokat kis tálban felverem. A kissé kihűlt tésztához adom a tojások 1/3-át, alaposan elkeverem, majd a maradék felét, és végül az utolsó harmaddal is fényes tésztává keverem.
A tepsit sütőpapírral bélelem, a sütőt 180 fokra előmelegítem.
A tésztából kb. 4-4,5 cm átmérőjű gömböket formálok hideg vízbe mártott kanál segítségével, jókora helyet hagyva közöttük, hogy szépen megnőjenek. 25-28 perc alatt ropogósra sütöm a fánkokat. Rácson hűlni hagyom.
Közben a jéghideg habtejszínt a cukorral és a vaníliával kemény habbá verem. Az eperszemeket felszeletelem.
A már kihűlt fánkokat félbevágom, ha a nagyobbacska fánkok belsejében maradt nem kellően átsült tészta, egy teáskanál segítségével eltávolítom. Az üreget habzsák segítségével megtöltöm a tejszínhabbal, eperszeletekkel díszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.