Elkészítés: Elsőként a zsírszalonnából töpörtyűt készítek. A zsírszalonnát olyan 2x2 centis kockákra felvágom, egy nagy lábasba beleteszem a 2 evőkanálnyi zsírt, rádobom a felkockázott zsírszalonnát, és lassú tűzön sütöm, amíg ki nem olvad belőle zsírja. Amikor kezd pirulni, óvatosan hozzáöntöm a tejet, ez segít szép barnára sülni a töpörtyűmnek. Lekapcsolom a lángot, fémszűrővel kiszedem a töpörtyűt, alaposan lecsepegtetem, hagyom kihűlni.
A maradék zsírt is kihűtöm, a szűrőn átszűröm zsírtároló edényembe, ha van, zsíros bödönbe. Én sajnos azt korábban kidobtam lomtalanításkor. Ebből a mennyiségből most olyan 1 kilónyi zsírt nyertünk.
A tepertőből valamennyit megehetünk lilahagymával, paprikával, paradicsommal és citromos teával, de a maradékból, olyan 25-30 deka tepertőből krémet készítünk.
A töpörtyűt aprítógépbe teszem, hozzáadom az apróra felkockázott szalonnát, a fokhagymagerezdeket (átpréselve), a lereszelt hagymát, sósom, borsozom, ízesítem piros arannyal és mustárral, pépesítem. Szükség szerint még ízesítem.
Tálba teszem, hűtőszekrényben hagyom megdermedni. Kenyérre kenve, lilahagymával, kápia paprikával, citromos teával fogyasztjuk reggelire vagy vacsorára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.