Elkészítés: A mézet a fűszerekkel együtt felforraljuk, majd beletesszük a kockára vágott margarint. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük. A liszt egy részét összekeverjük a szódabikarbónával, majd a tojásokhoz adjuk és jól kikeverjük. Ezután az egészet a mézes keverékhez tesszük, majd a maradék lisztet belekeverjük - jó lazán, kis adagokban, fakanállal. A hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a tésztát kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Lekenhetjük 1 tojás sárgájával, amibe egy kis vizet tehetünk. A sütés kb. 50 perc - 1 órát vesz igénybe, előtte már meleg legyen a sütő. A kész mézeskalácsokat ehetjük csupaszon is, de cukormázzal is díszíthetjük.
Cukormáz: 1 tojáfehérje, 15-20 dkg darált cukor, lehet porcukor is és 1 evőkanál citromlé
Rendes habverővel verjük a tojásfehérjét, ne géppel! Amikor félig felvertük a fehérjét, hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, majd verjük tovább, amíg kemény nem lesz. Zacskóba tesszük a mázat, a végén pici lyukat vágunk és díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.