Elkészítés: A padlizsán egyik oldalát bevágjuk (majd ide kerül a töltelék). Ezután sós vízben puhára főzzük. (A padlizsán héja kesernyés ízű nyersen, ezért is szükséges a forró vízben való főzés.) A paradicsomot nem kell sós vízben megfőzni.
Közben a darált húst forró olajban megfuttatjuk, vizet is adunk hozzá, hogy nehogy odaégjen. A paradicsomból kivesszük a belsejét, és a húshoz adjuk.Ahogy kezd puhulni, az apróra vágott hagymát, zellert, zöldpaprikát is hozzáadjuk. Sóval, borssal és bazsalikommal ízlés szerint fűszerezzük. Addig főzzük, amíg a felesleges víz elpárolog. Ha elkészült, hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Ezután az előkészített padlizsánt a bevágásnál betöltjük a töltelékkel. A paradicsomot is megtöltjük a fűszeres marhahúsos töltelékkel.
Forró olajba tesszük az így elkészült zöldségeket, és puhára pároljuk őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.