Elkészítés: A zsemléknek levágjuk a tetejét úgy, hogy az alja nagyobb legyen, majd kézzel kiszedjük a belsejét. Kikent tepsibe rakjuk az aljakat (csak akkora legyen a tepsi, amivel megtelik).
A cukrot a tojásokkal jól kikeverjük, hozzáöntjük a tejet és a vaníliás cukrot, összekeverjük.
A túrót villával összetörjük. A kiszedett zsemledarabokra öntünk annyit a tojásos tejből, hogy pépes legyen, ehhez
hozzákeverjük a túrót és ízlés szerint mazsolát. A túrós masszát töltjük a tepsibe lévő zsemlékbe.
A maradék tojásos tejbe egyenként belemártjuk a zsemletetőket, és ráhelyezzük a túróval töltött zsemlékre. A megmaradt többi tejet viszont ráöntjük a tepsibe lévő zsemlére.
15 percet hagyjuk állni, hogy kicsit megszívja a zsemle, és úgy tesszük be a forró sütőbe. Szép pirosra sütjük, tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.