Előkészítés:
Az újburgonyát megtisztítjuk, de még jobb, ha tisztítva vásároljuk. Sós víz felett szűrőbe vagy gőzölő kosárba téve megpuhítjuk. Amikor megpuhult, kivesszük, de nem szabad, hogy szétessen. A szalonnacsíkokat kettévágjuk. A májat megtisztítjuk, megmossuk. A pórét, a paradicsomot, a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, a pórét fél karikákra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
Elkészítés:
1. A májat 5 percre forró vízbe tesszük főni, majd lemossuk. A nagyobb darabokat félbevágjuk.
3. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a póréhagymát, majd rátesszük a májat, és 1-2 percen át kíméletesen összepirítjuk. Sóval, majoránnával, borssal, fűszerpaprikával ízesítjük. Ráöntünk 1 dl vizet, belekeverjük a paprikát, a paradicsomot. Nagyon lassan, 5 percig pároljuk, amíg a paprika félkemény lesz. Akkor levesszük.
4. Minden szalonnaszeletkébe begöngyölünk egy burgonyát. A kapott burgonyákat hármasával nyársra húzzuk, és kevés forró olajon, serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor tányérra tesszük a csirkemájat, és rá a sült nyársakat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.