Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Minestrone recept
Minestrone
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Az otthon töltött idő próbára teszi a szülők türelmét és kreativitását. Mindennapos kérdés, mit adjunk enni a kicsiknek? A pulykahús nagy kedvenc lehet, egy-egy klasszikus finom étellel mosolyt csalhatunk a gyerekek arcára.

Se menza, se étterem, otthon ülni és mindennap friss ételt varázsolni bizony nehéz, de akár ki is használhatjuk megváltozott lehetőségeinket. A Gallicoop szakértői szerint jó közös időtöltés lehet együtt főzőcskézni a gyerekekkel, megismertetni őket egyes alapanyagokkal és konyhai fogásokkal. Akár környezetismeret órának is felfoghatjuk a konyhában való kísérletezést!

Pulykamellsonka reggelire

A legtöbb felvágottnál jóval egészségesebb a színtiszta húsból készült pulykamellsonka. A recept egyszerű: a kenyeret megvajazzuk, rá egy szelet sonka, és jöhet a dekoráció: retro hangulatú egy kis uborka, csepp majonéz, akár mosolygó arcot is rajzolhatunk a krémből. Jó sok energiával tölti meg a gyermeket, de nem pörgeti fel, mint a cukor. Már indulhat is a tanulás!

Bolognai vagy lasagne ebédre

A klasszikus olasz fogást sertéshúsból készítik, pedig mennyivel egészségesebb darált szárnyasból megfőzni! A gyerekek imádják, a menzán is az egyik legkelendőbb fogás, tuti nem landol a kukában. Az eredeti ragu zöldségeit két órán át főzik, ez a répából, zellerből és paradicsomból álló ragu befőttesüvegben tartósítható és elég lekapni a polcról, hogy húst keverjünk hozzá és frissen kifőtt tésztával tálaljuk.

Rántott hús, ahogy a nagyi csinálná

A nagyszülők most messze vannak, kénytelenek leszünk mi bevállalni a rántott húst, ami az együtt töltött vasárnapi ebédekre emlékezteti a kicsiket. Válasszunk sovány szárnyast, például Gallicoop pulykamellet, melyet könnyedén kiklopfolhatunk és a panírba tehetünk többféle magvat is. Az elkészítésbe bevonhatjuk az iskolásokat, hiszen ki ne örülne, ha kipróbálhatná a liszt-tojás-prézli trióba mártogatást? És ha sikerült, beírhatunk egy képzeletbeli ötöst a képzeletbeli naplóba.

És a maradék?

A maradék húsok új életet nyerhetnek egy pizzán vagy egy könnyű tésztában. Az olaszok nem divatból, hanem praktikumból találták fel az egyik legnépszerűbb ételt, ami a föld minden pontján népszerű. A pizzakenyérre vagy egy tésztába mehet minden, amiből már csak egy kicsi van. Ideje kreatívan gondolkodni az ételkészítésről, és felébreszteni a bennünk rejlő praktikus és takarékos háziasszonyt.

Receptajánló:

Pulykás lasagne falatok

Hozzávalók: 1 csomag pulyka darálthús, 1 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, 1 ek sűrített paradicsom, 1 doboz (400 g) hámozott, darabolt paradicsomkonzerv, só, bors, oregano, olívaolaj, 1 doboz lasagne tészta, 2 x 125 g mozzarella

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Olívaolajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve megpirítjuk. Oregánóval fűszerezzük. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel. Húsz percig főzzük.

Közben a lasagne lapokat öt perc alatt előfőzzük, majd széles csíkokra vágjuk. Egy muffintepsi mélyedéseit megkenünk olajjal, és kibéleljük a tésztacsíkokkal. Beletöltjük a tölteléket, egy-egy falatnyi mozzarellát teszünk a tetejére és 20 perc alatt megsütjük.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.