A reggelit hétvégenként vagy szabadság alatt szeretem a legjobban. Olyankor van idő bíbelődni az elkészítésével, vagy több időt szánni erre a fontos étkezésre. Hétköznap mindig rohanunk, csak ritkán jut idő a rendes étkezésre, ezért illik kihasználni a nyári reggeleget a lassú készülődésre. Szeretem amikor, mindenki kedvére válogathat az asztalon lévő hideg vagy meleg ételek közül, jut idő egy rendes kakaóra, vagy tejhabra a kávéhoz. Ne adj Isten, előkerül a serpenyő egy rántotta végett vagy egy kicsivel bonyolultabb tükörtojás miatt. Nézzünk úgy erre a paprikában sült tojásra, mint egy kicsivel bonyolultabb, ám sokkal ízletesebb tükörtojásra. :) Jó étvágyat!
250 g leveles spenót (fagyasztott)
50 g vaj
1 gerezd fokhagyma
só
bors
2 db piros kaliforniai paprika
2 ek olívaolaj
4 db tojás
A spenótot tegyük lábasba, hagyjuk felengedni, majd alaposan csepegtessük le, és nyomkodjuk ki. Forrósítsuk fel a vajat, és fonnyasszuk meg rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Azután keverjük hozzá a spenótot, és sózzuk, borsozzuk meg.
A paprikákat mossuk meg, vágjuk félbe, csumázzuk ki, és nagy lángon pirítsuk meg mindkét oldalukat a felhevített olívaolajon.
Rendezzük el a paprikákat tűzálló tálban, töltsük meg őket a spenóttal, majd üssünk rá 1-1 db tojást. Kissé sózzuk meg, végül süssük a töltött paprikákat a 200 fokos sütőben addig, amíg a tojások megszilárdulnak. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálalhatjuk.
Elkészítési idő: 45 perc
A recept a Fanny konyha 2016/6. számában jelent meg!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.