Tökéletesen laktató reggeli örökmozgó gyerekeknek - és szüleiknek!

A reggelit hétvégenként vagy szabadság alatt szeretem a legjobban. Olyankor van idő bíbelődni az elkészítésével, vagy több időt szánni erre a fontos étkezésre. Hétköznap mindig rohanunk, csak ritkán jut idő a rendes étkezésre, ezért illik kihasználni a nyári reggeleget a lassú készülődésre. Szeretem amikor, mindenki kedvére válogathat az asztalon lévő hideg vagy meleg ételek közül, jut idő egy rendes kakaóra, vagy tejhabra a kávéhoz. Ne adj Isten, előkerül a serpenyő egy rántotta végett vagy egy kicsivel bonyolultabb tükörtojás miatt. Nézzünk úgy erre a paprikában sült tojásra, mint egy kicsivel bonyolultabb, ám sokkal ízletesebb tükörtojásra. :) Jó étvágyat!
Hozzávalók (4 személyre):
250 g leveles spenót (fagyasztott)
50 g vaj
1 gerezd fokhagyma
só
bors
2 db piros kaliforniai paprika
2 ek olívaolaj
4 db tojás
1.
A spenótot tegyük lábasba, hagyjuk felengedni, majd alaposan csepegtessük le, és nyomkodjuk ki. Forrósítsuk fel a vajat, és fonnyasszuk meg rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Azután keverjük hozzá a spenótot, és sózzuk, borsozzuk meg.
2.
A paprikákat mossuk meg, vágjuk félbe, csumázzuk ki, és nagy lángon pirítsuk meg mindkét oldalukat a felhevített olívaolajon.
3.
Rendezzük el a paprikákat tűzálló tálban, töltsük meg őket a spenóttal, majd üssünk rá 1-1 db tojást. Kissé sózzuk meg, végül süssük a töltött paprikákat a 200 fokos sütőben addig, amíg a tojások megszilárdulnak. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálalhatjuk.
Elkészítési idő: 45 perc
A recept a Fanny konyha 2016/6. számában jelent meg!
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.