A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
E szénsavas szomjoltó ital hozzáadásával kalóriát és zsiradékot spórolhatunk meg úgy, hogy közben nem változtatjuk meg vele az ételek ízét. Íme néhány alkalmazási praktika!

Mihez használhatjuk?

Zsírmentes tojás: A tükörtojás sütésekor nem szükséges zsírt vagy olajat használni. Öntsünk egy kevés ásványvizet a serpenyőbe, és hevítsük fel. Üssük bele a tojásokat, és a szokásos módon süssük meg őket. A készülő rántottát, omlettet is érdemes tej helyett ásványvízzel lazítani.

Túróból krém: Könnyű desszertekhez és öntetekhez, krémekhez a tehéntúrót keverjük simára pár evőkanál ásványvízzel, így igazán finom, krémes állagú lesz.

Habos szósz: A tejszínes mártás (pl. tésztára, húsra) és a krémleves is kellemesen habos, levegős lesz, ha közvetlenül fogyasztás előtt magas fokozatra állított botmixerrel egy kevés ásványvizet dolgozunk bele.

+ 1 tipp rizshez!

Sokan tudják, de kevesen ismerik a titkát annak, hogyan készíthetjük el a rizst mikróban! Egy adag rizst beleöntünk egy mikrózható tálba, és felöntjük kétszeres mennyiségű hideg vízzel és magas hőfokon 10 percig főzzük. Megkeverjük, sózzuk és lefedjük egy mikrósütő-biztos fedővel és még további 4 percig főzzük. Ha elkészült a mikróból kivéve állni hagyjuk még néhány percig. Ha kemények maradtak a szemek, akkor egy-egy percre tedd vissza a mikróhullámú-sütőbe.

SÜSSÜNK, FŐZZÜNK KACSÁVAL KARÁCSONYKOR! - KONFITÁLÁSTÓL, A LEVESEN ÁT, A LEGROPOGÓSABB BŐRIG!

MEGEHETŐ A DÍSZÍTÉS? - ILLEMTAN AZ ÜNNEPI ASZTALNÁL

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.