Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
Ásványvíz

Süssünk-főzzünk ásványvízzel!

ásványvíz
E szénsavas szomjoltó ital hozzáadásával kalóriát és zsiradékot spórolhatunk meg úgy, hogy közben nem változtatjuk meg vele az ételek ízét. Íme néhány alkalmazási praktika!

Mihez használhatjuk?

Zsírmentes tojás: A tükörtojás sütésekor nem szükséges zsírt vagy olajat használni. Öntsünk egy kevés ásványvizet a serpenyőbe, és hevítsük fel. Üssük bele a tojásokat, és a szokásos módon süssük meg őket. A készülő rántottát, omlettet is érdemes tej helyett ásványvízzel lazítani.

Túróból krém: Könnyű desszertekhez és öntetekhez, krémekhez a tehéntúrót keverjük simára pár evőkanál ásványvízzel, így igazán finom, krémes állagú lesz.

Habos szósz: A tejszínes mártás (pl. tésztára, húsra) és a krémleves is kellemesen habos, levegős lesz, ha közvetlenül fogyasztás előtt magas fokozatra állított botmixerrel egy kevés ásványvizet dolgozunk bele.

+ 1 tipp rizshez!

Sokan tudják, de kevesen ismerik a titkát annak, hogyan készíthetjük el a rizst mikróban! Egy adag rizst beleöntünk egy mikrózható tálba, és felöntjük kétszeres mennyiségű hideg vízzel és magas hőfokon 10 percig főzzük. Megkeverjük, sózzuk és lefedjük egy mikrósütő-biztos fedővel és még további 4 percig főzzük. Ha elkészült a mikróból kivéve állni hagyjuk még néhány percig. Ha kemények maradtak a szemek, akkor egy-egy percre tedd vissza a mikróhullámú-sütőbe.

SÜSSÜNK, FŐZZÜNK KACSÁVAL KARÁCSONYKOR! - KONFITÁLÁSTÓL, A LEVESEN ÁT, A LEGROPOGÓSABB BŐRIG!

MEGEHETŐ A DÍSZÍTÉS? - ILLEMTAN AZ ÜNNEPI ASZTALNÁL

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.