Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
E szénsavas szomjoltó ital hozzáadásával kalóriát és zsiradékot spórolhatunk meg úgy, hogy közben nem változtatjuk meg vele az ételek ízét. Íme néhány alkalmazási praktika!

Mihez használhatjuk?

Zsírmentes tojás: A tükörtojás sütésekor nem szükséges zsírt vagy olajat használni. Öntsünk egy kevés ásványvizet a serpenyőbe, és hevítsük fel. Üssük bele a tojásokat, és a szokásos módon süssük meg őket. A készülő rántottát, omlettet is érdemes tej helyett ásványvízzel lazítani.

Túróból krém: Könnyű desszertekhez és öntetekhez, krémekhez a tehéntúrót keverjük simára pár evőkanál ásványvízzel, így igazán finom, krémes állagú lesz.

Habos szósz: A tejszínes mártás (pl. tésztára, húsra) és a krémleves is kellemesen habos, levegős lesz, ha közvetlenül fogyasztás előtt magas fokozatra állított botmixerrel egy kevés ásványvizet dolgozunk bele.

+ 1 tipp rizshez!

Sokan tudják, de kevesen ismerik a titkát annak, hogyan készíthetjük el a rizst mikróban! Egy adag rizst beleöntünk egy mikrózható tálba, és felöntjük kétszeres mennyiségű hideg vízzel és magas hőfokon 10 percig főzzük. Megkeverjük, sózzuk és lefedjük egy mikrósütő-biztos fedővel és még további 4 percig főzzük. Ha elkészült a mikróból kivéve állni hagyjuk még néhány percig. Ha kemények maradtak a szemek, akkor egy-egy percre tedd vissza a mikróhullámú-sütőbe.

SÜSSÜNK, FŐZZÜNK KACSÁVAL KARÁCSONYKOR! - KONFITÁLÁSTÓL, A LEVESEN ÁT, A LEGROPOGÓSABB BŐRIG!

MEGEHETŐ A DÍSZÍTÉS? - ILLEMTAN AZ ÜNNEPI ASZTALNÁL

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.