„A sikeres 2022-es szereplést követően, idén is indul Magyar Pizzaválogatott az Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságon" – írta Kovács Lázár séf a honlapján még februárban. – „A 2023-as Magyar Pizzaválogatott különlegessége, hogy bővített csapatlétszámmal igyekszünk minden lehetséges kategóriában elindulni, valamint egy látássérült versenyző is csatlakozott a csapatunkhoz, Karvai Sándor személyében."
A magyar csapat idén rekordszámban, 20 fővel vesz részt a világbajnokságon, és szinte az összes kategóriában vállalni fogják a megmérettetést – lesz olyan versenyző, aki több versenyszámban is indul. A versenyre a csapatoknak maguknak kell biztosítaniuk az alapanyagokat. Mint eddig mindig, most is nagy hangsúlyt fektet a csapat a magyar alapanyagok szerepeltetésére, így a versenymunkákra kerülni fog többek között libamáj, kacsamell, tokaji aszú, szarvasgomba, vargányagomba és cékla is, sőt újragondolt rakott krumpli és gulyás is.
Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy mindenki ismeri, Szabi, a pék először 2017-ben indult a versenyen, mert a pizzakészítés a szenvedélye. Ahogy Szabi Facebook-posztájból kiderül, ismét Jacopo barátja házában készül a versenyre, ahol tökéletes csendben és nyugalomban tud pihenni, ráhangolódni a versenyre. Segíti a munkáját a hatalmas fűszerkert is, amiből kedvére válogathat.
A pizza-világbajnokságot minden évben Pármában rendezik meg. Idén több mint 800 versenyző indul több kategóriában. Szabi négy kategóriában, a klasszikus és a pizza pala mellett a gourmet és a gluténmentes kategóriákban is versenyez.
Borítókép: Mindmegette
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.