Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Érdekességek

Szabi, a pék újra versenyben: elstartolt a pizza-világbajnokság!

Szabi a pék
Idén ismét összegyűltek a legmenőbb pizzások Olaszországban, és tegnap elkezdődött a megmérettetés. A Magyar Pizzaválogatott mellett Szabadfi Szabi immár ötödször indul a zömmel olasz pizzások között.

„A sikeres 2022-es szereplést követően, idén is indul Magyar Pizzaválogatott az Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságon" – írta Kovács Lázár séf a honlapján még februárban. – „A 2023-as Magyar Pizzaválogatott különlegessége, hogy bővített csapatlétszámmal igyekszünk minden lehetséges kategóriában elindulni, valamint egy látássérült versenyző is csatlakozott a csapatunkhoz, Karvai Sándor személyében."

A magyar csapat idén rekordszámban, 20 fővel vesz részt a világbajnokságon, és szinte az összes kategóriában vállalni fogják a megmérettetést – lesz olyan versenyző, aki több versenyszámban is indul. A versenyre a csapatoknak maguknak kell biztosítaniuk az alapanyagokat. Mint eddig mindig, most is nagy hangsúlyt fektet a csapat a magyar alapanyagok szerepeltetésére, így a versenymunkákra kerülni fog többek között libamáj, kacsamell, tokaji aszú, szarvasgomba, vargányagomba és cékla is, sőt újragondolt rakott krumpli és gulyás is.

a pizzakészítés szenvedély

Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy mindenki ismeri, Szabi, a pék először 2017-ben indult a versenyen, mert a pizzakészítés a szenvedélye. Ahogy Szabi Facebook-posztájból kiderül, ismét Jacopo barátja házában készül a versenyre, ahol tökéletes csendben és nyugalomban tud pihenni, ráhangolódni a versenyre. Segíti a munkáját a hatalmas fűszerkert is, amiből kedvére válogathat.

Több százan versenyben

A pizza-világbajnokságot minden évben Pármában rendezik meg. Idén több mint 800 versenyző indul több kategóriában. Szabi négy kategóriában, a klasszikus és a pizza pala mellett a gourmet és a gluténmentes kategóriákban is versenyez.

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.