Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Ha te is rajongsz a túrós sütikért, akkor ezt a szilvás túrótortát mindenképpen készítsd el, ugyanis amellett, hogy rendkívül mutatós, még mennyeien finom is, hiszen a lágy túró és a zamatos szilva tökéletesen kiegészítik egymást.

A Vidék íze magazin kiváló desszertje remek választás lehet egy "könnyű" ebéd vagy vacsora lezárásához, de természetesen ünnepi alkalmakra is tökéletesen megfelel. Ha különlegesebb ízvilágot szeretnél, akkor a szóráshoz használt porcukorhoz keverhetsz egy kevés fahéjat is.

Ki tudna ellenállni egy szelet szilvás túrótortának? / Fotó: Vidék íze magazin
Ki tudna ellenállni egy szelet szilvás túrótortának? / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje a szilvás túrótortához:

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg keményítő
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 12,5 dkg hideg vaj

A töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 25 dkg szilva
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojás
  • 6 dkg keményítő
  • porcukor a tetejére

Elkészítés:

  1. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral és a keményítővel. Ráreszeljük a hideg vajat, majd összegyúrjuk az egész tojással.
  2. Hideg helyen egy órát pihentetjük. Utána kibéleljük vele egy 26 cm átmérőjű kerek forma alját úgy, hogy legyen egy kis pereme is.
  3. A töltelékhez kikeverjük a vajat a cukrokkal, a reszelt citromhéjjal, a tojások sárgájával. Hozzádolgozzuk a túrót, a keményítőt, végül beleforgatjuk a fehérjékből vert habot.
  4. Belevegyítjük a kimagozott, feldarabolt szilvát. A tésztára töltjük, és 170 fokos sütőben 75 percig sütjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.