A só a középkorban még luxuscikknek számított, ám ma már minden háztartásban megtalálható annak ellenére, hogy volt idő, amikor még az aranytól is drágábban mérték. Ennek a tömegárunak számító konyhai alapanyagnak szinte minden ételben helye van attól függően, ki mennyire szereti sósan az adott ételt.
A főzésen túl azonban van egy másik terület is, ahol nagyon jó szolgálatot tesz a só. Tegyél belőle egy kis csészével a hűtődbe a zöldségek mellé, cserélgesd háromhetente, és megdöbbensz az eredmény láttán. Az egyébként tartósításra és ételízesítésre használt csodaszer eltávolítja és magába szívja a hűtő nedvességét, ennek köszönhetően pedig a zöldségek sokkal tovább maradnak frissek és ropogósak. Megéri kipróbálni!
A sót az ételek fűszerezésén túl még számtalan területen hasznosíthatod a háztartásban. Elhárítja a lefolyó dugulást, leszedi a vasaló talpáról a makacs lerakódásokat, eltünteti a kávé- és teafoltokat, és remek folttisztító is. Ha kíváncsi vagy, hogyan alkalmazhatod az imént felsorolt területeken, azt ebben a cikkünkben részletesen kifejtettük.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.