Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A török sorozatok után egy különleges gasztronómiai műsort tűz képernyőre a Duna. A köztévé főadóján az egyik legnépszerűbb török séf, Refika Birgül műsora, a Török ízek Refika konyhájából is látható lesz a csatornán.

Török főzőműsort indít augusztusban a Duna. A köztévé főadóján mutatkozik be Refika Birgül, Törökország egyik legsokoldalúbb séfje. A Török ízek Refika konyhájából augusztus 6-án indul és minden hétköznap 14 órakor lesz látható a Duna TV-n. A Török ízek Refika konyhájából című főzőműsorban bemutatják a hagyományos török ételek elkészítési módját, illetve a török kultúrát, szokásokat és a lélegzetelállító vidékeket.

Török ízek Refika konyhájából, vadonatúj főzőműsor indul a Duna TV-n /Fotó: MTVA
Török ízek Refika konyhájából, vadonatúj főzőműsor indul a Duna TV-n /Fotó: MTVA

Refika Birgül török gasztroújságíró és televíziós műsorvezető elhozza a közmédia nézőinek azokat a török ételeket, amelyeket sokan ismernek, ám ezúttal bemutatja e tradicionális fogások elkészítési módját is. A sorozatban azon alapvető, de talán már elfeledett technikák, értékek és ízek után nyúl, amelyek a török konyhát egyedivé és különlegessé varázsolják.

Teszi ezt úgy, hogy mindeközben szem előtt tartja a fenntarthatóságot, remek tippeket ad például a maradék újrahasznosításával kapcsolatban. Refika természetessége, bája és tudása – a nézők mellett – lenyűgözi a hozzá látogató barátokat, akik között található sorozatsztár, zenész, forgatókönyvíró és történész is – olvasható a közleményben.

A gasztrosorozat ízelítőt ad a török szokásokból is: a nyitóepizódban például megismerhetik a török teakultúrát, az ország egyik népszerű édességét, a mustmézes kuglófot, valamint Candan Ercetin török énekesnőt, aki hagyományos trákiai fogásokat szolgál fel.

Török ízek Refika konyhájából – augusztus 6-tól hétköznap 14:05-től a Dunán.

Borbás Marcsi szakácskönyve a Duna egyik legnépszerűbb műsora

Borbás Marcsi korábban a Gasztroangyal című műsorral hódította meg a nézőket és rabolta el a tévénézők szívét, ám az utazós műsora véget ért, helyette pedig saját főzőműsora, a Borbás Marcsi szakácskönyve látható szombatonként a Duna TV-n. A másik gyakran jelentkező főzőshow a Főmenü, amelyben Böröcz Zsófia és Széll Tamás mutatják meg a legjobb recepteket. Hozzájuk csatlakozik most, igaz csak távolról, de Refika Birgül.

Borítókép: MTVA

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.