> Alapvető eledel a rizs, minden étkezéskor gőzön főtt, ízesítetlen rizst szolgálnak fel a különböző fogások mellé. Ezek a fogások lehetnek a tenger gyümölcseiből, húsfélékből készült roston, bő zsiradékban sült fogások, gőzön főzött ételek, saláták. Nem maradhat el a krieng gaeng sem, amely frissen vágott füvekből, fűszerekből és garnélarák-masszából készül. Az étkezés végén kétféle édességet és friss gyümölcsöket kínálnak, amelyekből gyakran egész szoborkompozíciókat készítenek. Jellegzetes thai fűszer a citromfű, a gyömbér, a kókusztej, a koriander. A thai ember számára az élelem fontos eszköz ahhoz, hogy az istenekkel és a szellemekkel érintkezzen. Minden nap ételáldozatokat mutatnak be az otthoni Buddha-oltáron, és a legjobb falatokat mindig Buddhának ajánlják fel.
Patpongi szárnyasleves >>
Tintahalsaláta >>
Sertéshús-saláta >>
Gyömbéres csirkeszárnyak >>
Bangkoki marhahúsragu >>
Kókuszos rizs gyümölccsel >>
Ha kedvet kaptál a világkonyhához, utazz, és kóstolj meg mindent élőben! >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.