Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Babgulyás
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Epres blondie
Kínai szezámmagos csirke
Hagymás rostélyos
Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus stíriai metélt
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Dödölle - az eredeti recept
Zsemlegombóc
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Világkonyha

Vacsora 30 perc alatt: csirke enchilada lépésről lépésre

Csirke enchilada kukoricatortillából
A tortilla világbajnok alapanyag, ha a gyors vacsora a cél. Tölthetjük, tekerhetjük és már süthetjük is. Készülhet belőle burrito, wrap, quesadilla és enchilada is. Most utóbbira mutatunk egy szuper csirkés receptet. A jalapeno pont annyira csípős, amennyire szükséges, a mozzarella pedig lágyan a csirkecsíkok közé olvad. Ne lepődj meg, ha mindenki repetázni akar majd!
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

CSIRKE ENCHILADA
A hozzávalók:

30 dkg csirkemellfilé
4 db házi kukoricatortilla
8 dkg mozzarella
1 dl tejföl
1 db jalapeno paprika
3 szál friss koriander
1,5 dl enchilada szósz
0,3 dkg enchilada fűszerkeverék

bors
olívaolaj

Amire még szükséged lesz:

sütőpapír
serpenyő
keverőtál
hőálló tál / tepsi
sütő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN!
A RECEPT >>>
lépésről lépésre

1. Az alapanyagok

Megmossuk és szárazra töröljük a csirkét és a zöldségeket. A jalapeno felét apróra, a másik felét karikára vágjuk. A korianderleveleket összetépjük, a mozzarellát lereszeljük.

2. A pác

A csirkecsíkokat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az enchilada fűszerkeveréket és az olívaolajat. Megsózzuk, majd alaposan összekeverjük, és pár percig állni hagyjuk a pácban.

3. A tortilla

Amíg a csirkecsíkok pácolódnak, felforrósítunk egy serpenyőt, és átmelegítjük benne a kukoricatortillákat. Ha átmelegedtek, félretesszük, és betakarjuk egy konyharuhával.

4. A csirke

A tortillalapok helyére tesszük a serpenyőbe a csirkecsíkokat az olajos páccal együtt, majd pár percig pirítjuk, míg a csirke teljesen meg nem sül.

5. A tekerés

A megsült csirkecsíkokat a tortilla lapok közepére helyezzük, megszórjuk az apróra vágott jalapenóval, a mozzarella és a koriander felével, majd a közepére hajtjuk a tortilla két szélét.

6. A sütés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tekercseket a hajtással lefelé, szorosan egymás mellett egy tepsibe tesszük (vagy hőálló tálba), ráöntjük az enchilada szószt, megszórjuk a maradék sajttal, majd addig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem pirul a tetejére. Kb. 12-15 perc.

7. A tálalás

Az enchiladákat egy tányérra tesszük, megszórjuk a maradék korianderrel, és a felkarikázott jalapenóval is. A tetejére tejfölt teszünk, és rögtön, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.