Erdély Románia nyugati területe. Középkori várkastélyokat, építészeti műemlékek sokaságát, lenyűgöző tájakat és csodálatos falvakat találhatunk itt.
Székelyföld Erdély legjelentősebb magyarlakta vidéke. Turisztikai vonzerejét természeti szépsége mellett a székely kapuk és a számos helyen fellelhető rovásírásos emlékek jelentik.
A látogatók hagyományos ételeket kóstolhatnak itt, például csorbalevest , kukoricadarából készült puliszkát , tőtikét vagy salátalevest - és ne feledkezzünk el a kürtős kalácsról sem, ami jellegzetes erdélyi specialitás, Székelyföld nemzeti süteménye, melyet a régi időkben esküvők, egyházi ünnepek, keresztelők alkalmából készítettek.
Erdély nevezetességei közé tartozik többek között a parajdi sóbánya, ahol 120 méter mélyen játszótereket, kápolnát és kávézót is találnak a vendégek.
A Marosvásárhelytől 60 km-re lévő Korondon ősi hagyományai vannak a fazekasságnak, a település főutcája egy kiarakodóvásárra hasonlít, ahol mindenki vásárolhat ízlésének megfelelő kerámiát.
Aki Erdély szépséges tájait szeretné megcsodálni, mássza meg a Madarasi Hargitát, szálljon csónakba a Gyilkos-tónál, túrázzon a Békás-szorosban, és mártózzon meg a Szent Anna-tó kristálytiszta vizében. Erdély mindenki számára kínál valamit, arra késztetve az utazót, hogy újra és újra visszatérjen.
Polenta vagy puliszka?
A kukoricadarát lágyra vagy sűrűre főzhetjük. A lágy, laza puliszka könnyebb fogás, kanalazható, édesen vagy sósan is fogyasztható. A sűrűbbre készített, kevesebb folyadék hozzáadásával készített polenta ellenben jól formálható, szeletelhető, s tovább variálható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.