Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Világkonyha

A kürtős kalácstól a puliszkáig: az erdélyi ízek nyomában

kürtőskalács
Puliszka, kürtős kalács és csorbaleves: ha megkóstolnád az autentikus változatukat, az őszi szünetben - irány Erdély!

Erdély Románia nyugati területe. Középkori várkastélyokat, építészeti műemlékek sokaságát, lenyűgöző tájakat és csodálatos falvakat találhatunk itt.

Székelyföld Erdély legjelentősebb magyarlakta vidéke. Turisztikai vonzerejét természeti szépsége mellett a székely kapuk és a számos helyen fellelhető rovásírásos emlékek jelentik.

A látogatók hagyományos ételeket kóstolhatnak itt, például csorbalevest , kukoricadarából készült puliszkát , tőtikét vagy salátalevest - és ne feledkezzünk el a kürtős kalácsról sem, ami jellegzetes erdélyi specialitás, Székelyföld nemzeti süteménye, melyet a régi időkben esküvők, egyházi ünnepek, keresztelők alkalmából készítettek.

Erdély nevezetességei közé tartozik többek között a parajdi sóbánya, ahol 120 méter mélyen játszótereket, kápolnát és kávézót is találnak a vendégek.

A Marosvásárhelytől 60 km-re lévő Korondon ősi hagyományai vannak a fazekasságnak, a település főutcája egy kiarakodóvásárra hasonlít, ahol mindenki vásárolhat ízlésének megfelelő kerámiát.

Húsgombócos csorbaleves
Húsgombócos csorbaleves

Aki Erdély szépséges tájait szeretné megcsodálni, mássza meg a Madarasi Hargitát, szálljon csónakba a Gyilkos-tónál, túrázzon a Békás-szorosban, és mártózzon meg a Szent Anna-tó kristálytiszta vizében. Erdély mindenki számára kínál valamit, arra késztetve az utazót, hogy újra és újra visszatérjen.

Polenta vagy puliszka?

A kukoricadarát lágyra vagy sűrűre főzhetjük. A lágy, laza puliszka könnyebb fogás, kanalazható, édesen vagy sósan is fogyasztható. A sűrűbbre készített, kevesebb folyadék hozzáadásával készített polenta ellenben jól formálható, szeletelhető, s tovább variálható.

ÍME A SAVANYÚ LEVESEK KIRÁLYA: 12 KIPRÓBÁLT ERDÉLYI CSORBA RECEPT! - VÁLOGATÁS >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.